Menu Close

Stort problem – datamaskinen er ikke normal lenger!

Dataen virker ikke – i hvert fall ikke som den skal eller gjorde i går. Krise i heimen! He he Den situasjonen har vel nesten alle som er eier av en datamaskin vært borti. I hvert fall om du bruker maskinen litt mer enn bare å ha den til pynt på skrivebordet. Og dersom du har det som meg, så kommer disse problemene alltid på feil tidspunkter. Hvorfor kan de ikke komme når du bare skal se en film eller lese litt nyheter. Nei da, de komme alltid når det er noen viktige dokumenter eller noe som skal hentes frem eller produseres eller noe i den stilen. Kjenner du deg igjen? Hva gjør du for å løse slike normalt sett mindre problemer?

Problemløsning

Det aller første man bør gjøre dersom en datamaskin får et problem er å starte maskinen på nytt. Og gjerne la den få «puste» et par minutter når den er avslått før den settes på igjen. Dette løser i veldig mange tilfeller veldig mange enkle problemer. Jeg kan ikke forklare alle de detaljene som kan gå feil i en datamaskin, men det er mange og de kan heldigvis løses enkelt bare ved å restarte maskinen! For du vet jo som meg aldri hva som har gått feil – du har selvfølgelig ikke trykt på en feil knapp eller kommet tilfeldig bort i en knapp du ikke skulle ha trykt på – nei da ingen av oss gjør slikt – vi har da brukt en datamaskin før! Men dessverre eller heldigvis kanskje så viser det seg at vi har trykket på en feil knapp og at dette retter seg opp igjen ved å starte maskinen på nytt!

Små verksteder

Men problemene kan jo være større en bare et feiltrykk på en knapp på tastaturet. Ting kan ryke inne i maskinen, ting kan bli utslitte, ting kan bli overbelastet – ja det er mange ting som kan være med og endre adferden til en datamaskin. Da er det godt å ha disse mindre data verkstedene bortover. Man yngre datakyndig personer har sett muligheten for å drive sin egen forretning med slik datahjelp og dataservice. Det er ofte gode og de billigste måtene å få rask og god hjelp på. Dersom du ikke har noen i familien da med kunnskaper nok til å foreta den først feilsøkingen for deg for å finne ut hva som kan ha skjedd og hva som har endt opp å bli feil.

Store verksteder

Alle de store elektro kjedene i dag som selger data maskiner og data utstyr plikter vel nesten å ha en service avdeling for å hjelpe sin kunder å løse større og mindre problemer og feil. Men da sender de den som oftest av gårde til et verksted og da tar det tid før din datamaskin er tilbake igjen. Kan du unnvære den i noe tid så er det jo greit, men hva gjør du dersom du er daglig avhengig av din data enten for jobb eller andre viktige gjøremål.  Dette kan jeg nesten ikke svare på siden det er så forskjellig hvor avhengige vi mennesker har blitt og er av internett og datamaskinene våre i dag.

Ha en fin data dag og la oss håpe den blir HELT problemfri!