Menu Close

Store virus

Virus er aldri gøy å få inn i maskinen sin – uansett om det er den ene eller den andre typen virus. Selv om den ikke gjør noe skade så er det meget irriterende å måtte bruke tid på slike unødvendige ting. Lurer mange ganger på hva som er hensikten til disse nerdene som startet dette med datavirus når de satt hjemme på gutterommet og fant opp dette her. Hva ønsket de egentlig å oppnå? I dag blir virus brukt også til kriminalitet i flere variasjoner – tenkte disse guttene på dette tro den gang de lagde og utviklet de første virusene?

Store virus

Jeg begynte i forrige artikkel å skrive litt om flere av de store virusene som har rast over nettet siden 2000. Skal fortsette litt på den listen videre. Ingen spesiell sortering av rekkefølge eller noe – kun tilfeldig utvalgte virus:

Slammer

Slammer

Slammer er en typisk gammelt Dos virus eller Dos angriper. Den sender ut store mengder datapakker og overfører dataenheter over nettet slik at serverne ikke klarer mengder og «knekker sammen». Denne ormen gikk først og fremst i Amerika og slo ut blant annet minibankene til Bank of America. Den lagde også uroligheter i flere private og statlige systemer. Banken var ute av drift en periode, et kjernekraftverk og nødtelefon systemet i hele Amerika. Du vil sjelden eller aldri merke et slikt stort angrep på det offentlige. Det skjer gjerne som en protest mot et eller annet og er så sentralisert at det går kun på den de sikter på. Det spres ikke vilt rundt på alle maskiner på nettet.

FIZZER

Dette virus kan man nesten kalle for et motevirus. Det var med på å skape spam! Alle forgjengerne var sendt ut for å skape uro og å lage litt «krøll i systemene», mens denne var litt annerledes. Denne spredte seg på samme måten og sendte ut emailer til kontakt listen din. Forskjellen var at den hadde med seg en reklame for piller for et apotek. Dette var nok det første store Spam utsendelsen. Senere har verden blitt plaget såpass mye av spam emailer at det til og med har gått ut lovnader om dusører for å få arrestert bakmennene. «SoBig» var et eksempel på dette.

MYDOOM

En ny orm som spredte seg via emailer. Den satte i gang et DDos angrep. Dette var den data ormen med raskest spredning av virus i sitt slag når den kom.

POISON IVY

Her var det et virus som infiserte maskinen din og åpnet en «bakdør» slik at personer kunne se inn i din maskin på avstand. Dette ble sporet tilbake til Kina som opphav. Dette er hva som kalles for en Trojaner. Dersom de bruker maskinen, så skjer det uten at du som vanlig bruker merker dette. De kan starte programmer slik at de kan få tak i passord, bilder, lagrede filer og så videre.

ZEUS

ZEUS

Dette viruset er mye likt det forrige jeg nevnte. Her lagres en fil og åpner din datamaskin nesten til det offentlige. Alle dine personlige data du har på datamaskinen er ikke lenger hemmelige for de som står bak dette viruset. Dette er et virus som har blitt benyttet mye av organisert kriminalitet.