Menu Close

NOEN AV DATAMASKINENES BRUKSOMRÅDER

Data maskiner har vi rundt oss hele døgnet enten vi liker det eller ikke. Dagligdagse gjøremål styres mye av datamaskiner, en vaskemaskin er jo en form for datamaskin, samt Tv, radio og det finnes jo utallige såkalte roboter som er datastyrte som vi har i daglig bruk. Dette ser vi litt mere på nå.

I det daglige

to typer datastyrt robot mange har anskaffet seg er nok robot støvsugeren og gressklipperen, en veldig grei oppfinnelse mener mange. Man bare starter opp dem før man går på jobben og plenen er ferdig klippet og huset ferdig støvsugd når man kommer sliten og trett tilbake fra jobben, noen veldig nyttig og tidsbesparende roboter dette.

En ny type kjøleskap er nå kommet ut på markedet, det registrerer varene du har handlet inn og når de eventuelt går ut på dato og forteller deg så når det er på tide og bestille mere av de forskjellige varene du har i kjøleskapet.

Nye ting er fortsatt under utvikling og testing, det er jo snart ingen begrensninger hva en datamaskin kan gjøre. En av de nyeste robotene er PR2 som de stadig finner nye bruksområder til.

Dette er nok en robot som kommer til og bli veldig populær i manges hjem når den legges ut for salg. Den kan foreløbig stryke og brette klærne dine, hente deg en kald drikke i fra kjøleskapet eller ta en runde biljard med dag. Utrolig mange bruksområder denne roboten kan programeres til og klare.

Du kan nok få kjøpt en av disse allerede men de koster en god del, hele 500 000 Us Dollar må du ut med, så foreløbig er den ikke for folk flest med den prisen.

Men den er jo stadig under utvikling og når det er ferdig blir dne masseprodusert og prisen vil nok falle betraktelig når den tiden kommer.

Fremtidens roboter

Utviklingen av datastyrte roboter fåregår jo daglig rundt omkring i hele verden, vi får nok mange forskjellige roboter i fremtiden som hjelper oss i det daglige livet.

En av disse er roboten Pepper, den er utviklet for og kunne gi deg best mulig service når du skal i butikken, den har blitt så avansert at den kan gjenkjenne ansikts utrykk og talemåte som kunden har, litt skremmende utvikling men men.

Den er ikke ferdig utviklet enda og det blir stadig gjor forbedringer og forsøk med den. Det er gjerne butikker i Japan som har latt seg imponere av denne roboten og mange har hatt den innom for og teste den ut.

Den er veldig bra på kunde service sier dem men mangeler fortsatt en del til på sosiale ferdigheter, men det retter de nok snart opp i.

Reiseroboten er en annen type robot som ble lagd for og gjøre et eksperiment hvor langt den ville kunne reise med litt hjelp i fra menneskene rundt omkring i verden.

Dette var da en type eksperiment med hvordan mennesker reagerte på roboter og om de hadde tillitt til dem.

Turen gikk veldig bra til og begynne med, gjennom Tyskland, Nederland og Canada. Men da den kom til Usa ble det stopp, man fant den igjen i en søppelkasse i småbiter. Tydlighvis var det noen som ikke hadde noe til overs for roboter.