Menu Close

GoPro tar kamera til det neste nivå

GoPro tar kamera til det neste nivå

Vi er vant med å forevige våre opplevelser på film og kamera. Mobiltelefonen har for lengst tatt over for all verdens halspryd, men nå er det noe ganske nytt som virkelig gjør alle mulige aktiviteter til rene actionfilmer. Det vi snakker om er GoPro.

GoPro har blitt et redskap de fleste må ha med seg på tur, ferie eller trening. Det er nemlig et kamera man kan montere overalt og som gir en unik opplevelse av å være aktivisert. De som trener kan montere det på en hjelm eller ta med seg på en selfie-stang mens de løper. GoPro har blitt den nye dingsen alle må ha.

GoPro Hero

GoPro Hero

Det er heller ikke uten grunn de kalles actionkamera. Det skal både være lite, ha god funksjonalitet og kunne ta bilder og film selv om det hender mye i øyeblikket. Ta for eksempel GoPro Hero kameraet. Det er et lite og solid kamera som til og med kan brukes under vann. Du kan filme når du dykker i koraller blant gullfisk. Skjermen som kan styres ved berøring er så solid at den tåler støt og hard medfart.

Man kan videre redigere bilder og opptak i appen. Filene blir faktisk lastet automatisk, så man trenger ikke tenke på minnebrikker eller tilkobling engang. Det er enkelt å legge ut de utrolige toppturene rett inn på Instagram eller Facebook når det måtte være.

Kameraet har selvfølgelig HD-kvalitet med et 12-megapiksel kamera. Vil man ta bilder i serie, er det ikke noe problem. GoPro tar 240 bilder per sekund, som gir bevegelighet fra alle vinkler. Man kan enkelt spole alt ned i saktebevegelse for å få med utrolige detaljer som dukker opp.

Det som gjør det mulig er en stabilisator i kameraet som tar bort risting eller skaking. Er man på sykkel i terrenget vil altså filmen forbli flytende og fin selv om det går hett for seg. Kameraet har utrolig 4K-funksjon som gjør det mulig å enten speede opp eller sette ned farten på avspillingen.

Tilleggsutstyr til actionkameraet

Det fins en rekke tilleggsutstyr som gjør opplevelsen enda bedre. Det kan være fester til hjelm eller sykkel, eller til og med et feste for å ha på kroppen. Dette gjør at treningene på trampoline eller i skibakken blir helt spektakulære.

For de som skal ut på ferie kan det være kjekt å ha en bæreveske og etui for kameraet, samt en tripod stang som kan trekkes langt ut. Da kan du ta bilder på et utkikkspunkt eller oppe i et tårn. Mange velger en hodereim for å feste kameraet. Reservebatteri er alltid kjekt å ha på reisen.

Vi har en helt ny måte å dokumentere og observere ting på. Mange tar med seg monterte kamera i bilen til og med. Det kan gi viktig dokumentasjon og bilder på ferden. Som actionkamera er GoPro helt unikt, både på grunn av hvilke muligheter det gir, men også hvor enkelt det er i bruk. Velg ditt GoPro kamera for opplevelsene som venter.