Menu Close

DATASTYRTE ROBOTER

En av datamaskinens bruksområder har virkelig nådd mange muligheter opp igjennom årene. Det er ikke bare på kontoret eller til hjemmebruk som den benyttes.

Man finner den i stort sett alt som har med vårt daglige liv og gjøremål. Her kommer noen flere områder som datamaskinen brukes.

Droner

Droner er en kjent sak at det militære bruker i dag, ubemannede fly som man kan sitte trygt langt unna og styre via en datamaskin. Man slipper faren for at manskapet på flyene blir skutt ned og sparer derfor mange liv på denne måten og fly på.

Fordelen er også at en datamaskin er mere presis en ett menneske så man kan eliminere den risken med mennesklig svikt og feilvurdering, men igjen det er jo menneskene som programerer datamaskinen og den gjør jo bare det den får beskjed om.

Disse dronene er så utstyrt med forskjellige typer bomber som effektift finner målet som er innprogramert på datamaskinen.

Dagens droner har blitt veldig avanserte og en av den typen som brukes mye i dag heter Predator. Her har det blitt utviklet og det fortsatt utvikles nye typer våpen som kan monteres på den.

Det har kommet en arvtager til den nå Reaper som man får enda mere avangserte våpen til. Det er også lagt opp til at den skal kunne fly helt og holdent av en datamaskin, som også da bestemmer når og hvilke mål som skal bli beskutt eller bombet, mere presist en ett menneske kan sier dem.

Så har vi de dronene som vi alle kan leke litt med, de er utstyrt med kamera som filmer eller tar bilder i fra luften, over eiendommen din eller ute i naturen kan du da få tatt virkelige flotte bilder og filmer.

Utviklingen på det private markedet har også gått fort fremmover med både avanserte kameraer og drone modeller. Så her er det bare og komme seg ut og ha det morro med kameraet.

Helsevesenet

Datastyrte roboter har det også kommet innen helsevesenet i forskjellige varianter.

Det store spørsmålet her var om folk ville la seg undersøke og bli behandlet av en datamaskin, blandt de unge var trenden ganske postiv for de har jo vokst opp med data teknologien hele veien mens de eldre var veldig skeptiske til dette.

Men nå er det jo ikke akkurat noe nytt det med datastyrte roboter i helsevesenet, man kobles til en robot som da måler hjerte og hjerterytmen og kan holde konstant kontroll på pasientens variasjoner i hjertet.

Roboter som tar blodprøver og gir deg svaret ganske raskt på eventuelle uregelmessigheter i blodet finnes det allerede.

Roboter med kunstig intligens som kan utføre opperasjoner mere presist en mennesket kan har vi også allerede.

Datastyrte roboter kan også bli programert til og servere pasientene mat, noe som frigir tiden til pleierskene som allerede har ett stramt tidsskjema, den kan også sørge for at pasienten får sine medesiner til riktig tid mm.

Mange posetive måter og kunne bruke disse robotene på, men det er jo selvfølgelig også noen minus sider her. En robot har jo ikke mennesklige følelser og det gjenstår fortsatt mye forskning på dette området før det er helt oppe og går.