Menu Close

DATAMASKINENS UTVIKLING

Dagens datamaskiner har utviklet seg enormt etter den første datamaskinen ble lagd. Det blir et lite tilbake blikk på opprinnelsen her nå.

Den første datamaskinen

Hva som egentlig er den først datamaskinen strides det litt om, men det som regnes som den første må vel være den som Alan Turnig og Maurice Wilkes lagde. Den har likhetstrekk med dagens datamaskiner.

Noen mener at det var en slags mekanisk kalkulator som ble lagd av Blaise Pascal i midten av 1600 som var forgjengeren til dagens datamaskiner, vel er nok mulig det startet der men fortsatt langt frem til dagens utstyr.

Charles Babbage blir også nevnt av mange som den egentlige oppfinneren av datamaskinen, han var en Engelsk matematiker som lagde mange skisser av forskjellige maskiner som han ble berømt for.

Et eksempel på dette er jo hans skisse av den differansemaskin som da mange mener er den virkelige forløperen til datamaskinen.

Det ble gjort forsøk på og lage en slik maskin etter hans skisser i begynnelsen av 90 tallet og den virket faktisk på den måten han hadde beskrevet den. Den ble så produsert med de samme presisjons nivåer og toleranser som var mulig og få til i slutten av 1700 tallet og i begynnelsen av 1800 tallet. Det vil da si at hadde han lagd den maskinen når han hadde skissene klare ville det defenetift ha blitt den første datamaskinen.

Utviklingen videre

Utviklingen videre på datamaskin fronten har sikkert blitt omtalt mange millioner av ganger, men en så viktig hendelse som det har blitt i dagens virke hvor det er data absolutt overalt i våres liv skader det vel neppe og bli nevnt en gang til.

Den første innredningen var jo en maskin som gikk på damp og kunne lese hullkort og fremskrittet til dagens datamaskiner har menge store oppdagelser eller oppfinnelser har blitt mange med årene. Hvem som blir den største er vel nesten umulig og peke ut da det har blitt så mange viktige endringer underveis.

Det som er en viktig del av dette i våre daglige liv er vel smart telefonen når den kom på markedet vart det en stor suksess, noe som igjen førte til stadig bedre og bedre telefoner.

En annen ting som også har vert en viktig oppfinnelse i data verdenen er jo det trådløse systemet og Bluetooht systemet.

Det er jo ikke så mange årene siden måtte man ringe for og kunne få kontakt med sine venner eller familie medlemer, eventuelt i forbindelse med jobb måtte man bruke telefonen til det den først var ment som.

Utviklingen der har jo nærmest eksplodert i de siste årene, med tekstmeldinger, fotokopier som man kan sende direkte over i fra sin telefon, bla igjennom nyhetene, se på film og se sine favoritt musikere live rett på telefonen på foreksempel youtub og spille spill både online og alene.

Det er jo omtrent nesten ingen begrensninger på hva man kan få til med en så liten datamaskin i dag som telefonen jo har blitt og utviklingen går fortsatt videre, for de forskjellige merkene konkurrerer jo hele tiden om og ha den beste telefonen med det beste utstyret.